На работа в океана - круизни кораби се превръщат в плаващи офиси

На работа в океана - круизни кораби се превръщат в плаващи офиси

На работа в океана - круизни кораби се превръщат в плаващи офиси

Американската круизна компания Princess Cruises реши да привлече туристи с предложение да съчетаят бизнеса с удоволствието като работят директно от кораба. За целта лайнерите на компанията ще бъдат оборудвани със стабилна сателитна интернет връзка, която ще бъде достъпна както насред Атлантическия океан, така и край бреговете на Антарктида. 

Моделът на дистанционна работа, наложен от пандемията, показва признаци да се задържи трайно, все повече работодатели претрансформират работните политики и възнамеряват да запазят възможността за работа от разстояние и след отпадането на продължителните локдауни. Затова круизната компания Princess Cruises предлага на бъдещите си клиенти възможността да се отправят на пътешествие по вода, без да чакат времето за отпуск и да комбинират почивката с работата или учене.

Според прессъобщението на компанията, всички кораби от категорията MedallionClass вече ще бъдат оборудвани със стабилна интернет връзка чрез сателити, така че да бъде възможно не само да публикувате снимки в социалните мрежи и да гледате филми, но и да провеждате онлайн срещи с колеги, съобщават американски медии.

За тази цел партньорът круизната компания - SES, глобален сателитен оператор със седалище в Люксембург, ще изстреля още няколко спътника в космоса. Това ще осигури лукса на всеки пътник да има достъп до Интернет, използвайки безплатен Wi-Fi директно от шезлонга на палубата или в кабината си, както и при свободно придвижване из целия кораб, без да се притеснява от прекъсване на връзката.

14 круизни лайнера на компанията пътуват по 380 дестинации от САЩ до Карибите, през Атлантическия и Тихия океан, до бреговете на Латинска Америка, Австралия и Япония, както и до Европа, Аляска и Антарктида. Във всички тези места по земното кълбо, дори насред океана, компанията планира да осигури на своите клиенти стабилна интернет връзка. Това означава, че дори да са на почивка "на края на света", бъдещите пасажери вече няма да извинителна причина да не отговарят на съобщения в месинджър или служебната поща.

Круизите на Princess са с продължителност от 3 дни до 4 месеца. Компанията превозва 2 милиона пътници годишно по 170 маршрута.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ