Най-богатият индиец плати 98 млн. долара за дял в хотел в Ню Йорк

Най-богатият индиец плати 98 млн. долара за дял в хотел в Ню Йорк

Най-богатият човек в Индия, Мукеш Амбани, взе контролния дял в Mandarin Oriental в Ню Йорк за малко над 98 млн. долара. Конгломератът на милиардера, Reliance Industries, обяви през уикенда придобиването на компанията майка на хотела – Columbus Centre Corporation, която е базирана на Каймановите острови и е контролирана от Инвестиционната корпорация на Дубай. Това дружество косвено държи 73,4% от имота, предаде CNN.

Инвестиционната корпорация на Дубай, която е част от правителството на Дубай, пое управлението на сградата през 2015 година. Очаква се сделката да бъде финализирана до края на месец март. Reliance планира да придобие и останалия дял, ако другите собственици на хотела също изберат да продадат акциите си. Годишният доклад на Mandarin Oriental Hotel Group, чиято централа е в Хонконг, показва, че групата все още държи 25% от хотела.

Цената от 98,2 млн. долара представлява значителна отстъпка – доклад на акционерите от Mandarin Oriental от 2007 година разкрива, че имотът е оценен на 340 млн. долара.

Подобно на повечето хотели, и Mandarin Oriental бе силно засегнат от пандемията. В документи до борсата в събота Reliance съобщи, че хотелът в Ню Йорк е спечелил едва 15 млн. долара през цялата 2020-а, в сравнение със 115 млн. долара през 2018-а.

Притежаваният от Амбани конгломерат Reliance е по-известен с бизнеса си в областта на енергетиката, търговията на дребно и технологиите, но в подадената през уикенда документация посочи, че иска да добави и луксозни имоти от Индия, Обединеното кралство и други държави.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ