PayPal проучва възможности за придобиване на социалната мрежа Pinterest

PayPal проучва възможности за придобиване на социалната мрежа Pinterest

PayPal проучва възможности за придобиване на социалната мрежа Pinterest

PayPal проучва опции за придобиване на социалната мрежа Pinterest, пише Bloomberg, позовавайки се на източници, близки до компанията. И двете корпорации договарят потенциална цена от около 70 долара за акция. 

Интересът на PayPal идва в труден момент за Pinterest. Социалната мрежа обяви по-рано през месеца, че един от нейните съоснователи, Евън Шарп, който наблюдаваше дизайнерските и продуктови екипи, се оттегля. Към това трябва да се добави, че той се е занимавал с поредица от обвинения от бивши служители. Някои от тях осъдиха Pinterest за дискриминиране на своите работници, пише изданието, цитирано от eleconomista.es

Съдебните спорове се отразиха и на акциите на социалната мрежа, които изпаднаха в силна волатилност до степен, че накрая бяха спрени от търговия. 

Pinterest излезе на борсата през април 2019 г. с първоначално публично предлагане на стойност над 10 милиарда долара.

"Потенциалното придобиване може да помогне на PayPal да се разшири в социалната търговия, като се има предвид, че притежава и Venmo и да се конкурира по-добре с големи платформи като Shopify и Facebook, които са фокусирани върху разширяването на функционалността на плащанията. Вярваме, че операцията може да бъде многократно между 20 и 25 пъти над добавената стойност на продажбите, въз основа на последните сравнения, като Salesforce-Slack. Microsoft може да бъде друг възможен кандидат за Pinterest", уточняват експертите на Bloomberg Intelligence.

По-конкретно, те се позовават на факта, че Facebook е насочил голяма част от своите ресурси към превръщането на Instagram в приложение, ясно ориентирано към продажбата на продукти, като се възползва от излагането си на милиони потребители, които има по целия свят. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите