Придвижването с каравана през летните дни - хит в Испания, и не само там

Придвижването с каравана през летните дни - хит в Испания, и не само там

Придвижването с каравана през летните дни - хит в Испания, и не само там

През месеците юни и юли в Испания нараснаха резервациите за наемане на каравани, което показва, че пътните трансфери са се превърнали в един от най-добрите варианти да се насладите на ваканцията през това необичайно лято, пише eleconomista.es

По данни на Indie Campers, една от водещите платформи за наемане на каравани и кемпери в Испания и Европа, между юни и юли тази година резервациите на каравани, направени от испанците за придвижване из страната, са се увеличили с 200% спрямо същия период на 2019 г. Докато резервациите на испанците да пътуват през Европа с каравана нарасват със 100%.

"Увеличаването на търсенето на каравани показва как след периода на затваряне много пътници са избрали да извършат трансферите си в кемпери, една от най-сигурните алтернативи за мобилност по това време с цел да се намалят възможностите за заразяване, тъй като те позволяват да се пътува в малки групи по изолиран, автономен и гъвкав начин", коментира Уго Оливейра, главен изпълнителен директор на Indie Campers.

В действителност, според данните на компанията, процентът на испанските клиенти на на компанията е преминал от 40%, които са имали през 2019 г., до 75% от общия им брой през 2020 г. Увеличение, което те свързват с "новата нормалност", в която се препоръчва пътуване в рамките на националните територии и избягване на дългите пътувания. 

Според компанията, здравната криза ще накара този растеж да продължи и през следващите месеци, както в Испания, така и в останалата част от Европа, тъй като някои съседни страни също преживяват рязко увеличение на броя на резервациите на каравани. Данните на компанията показват, че в Германия нарастването на броя на резервациите през юни и юли по отношение на същия период на 2019 г. е било 850%, докато във Франция е 500%, а в Португалия е 250%.

Барселона, Билбао и Мадрид са градовете с най-голям брой резервации на каравани, направени от испанците през месеците юни и юли. По-конкретно, Барселона е увеличила броя на резервациите с 200%, докато Билбао е имал ръст от 250%, а в Мадрид увеличението е със 100% спрямо същия период на 2019 г. По данни на Indie Campers, средният престой на хората, които се движат в каравана, е осем дни.

Източник: eleconomista.es

Редактор: Нели Тодорова

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ