Рей Далио: Регулаторните действия на Китай не са антикапиталистически

Рей Далио: Регулаторните действия на Китай не са антикапиталистически

Скорошните регулаторни действия на Китай бяха изтълкувани погрешно от западни инвеститори като „антикапиталистически". Това написа в профила си в LinkedIn милиардерът инвеститор Рей Далио.

Според него инвеститорите, които мислят по този начин, ще продължат да изпускат възможности, които се отварят в азиатската страна. Той поясни, че говори за западните наблюдатели, които нямат пряк контакт с местни политици и „не следят моделите на промяна“, налагани от правителството.

„В резултат на това те не са наясно със случващото се в Китай и вероятно ще продължат да пропускат откриващите се възможности“, коментира Далио, който е основател на най-големия хедж фонд в света - Bridgewater Associates.

Неговото изказване идва около месец, след като Китай започна разследване за киберсигурността на компанията за споделени пътувания Didi. Китайските регулатори затегнаха контрола и върху частното образование в страната.

Тези мерки доведоха до разпродажба на китайските акции през миналата седмица.

Далио заяви, че китайските регулатори „опитват да открият подходящите мерки“ в бързо развиващата се среда на капиталовите пазари.

„Когато те се променят бързо и нещата не са напълно ясни, това води до объркване, което може да бъде възприето като действия антикапиталистически действия“, пише той.

„Приемете, че такива неща ще се случват и в бъдеще и инвестирайте в съответствие с това разбиране. Не тълкувайте погрешно тези движения като промени в тенденцията и не очаквайте китайският държавен капитализъм да бъде същият като западният“, коментира Далио.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ