Съдът в САЩ одобри сливането на Time Warner и AT&T, сделка за 85 млрд.

Съдът в САЩ одобри сливането на Time Warner и AT&T, сделка за 85 млрд.

Съдът в САЩ одобри сливането на Time Warner и AT&T, сделка за 85 млрд.

Американският съд одобри придобиването на конгломерата Time Warner от телекомуникационната компания AT&T, съобщи Си Ен Ен. Цената на сделката е 85 млрд. долара.

Министерството на правосъдието внесе миналия ноември иск за блокиране на сливането на двете компании. Според антимонополния орган към министерството сделката ще навреди сериозно на американските потребители, защото ще доведе до увеличение на месечните такси за телевизия и в същото време ще намали възможностите за избор.

AT&T отвърна, че не вижда причина за забрана на сделката.

Според Си Ен Ен федералният съдия от окръг Колумбия Ричард Леон е одобрил придобиването без никакви предварителни условия и смята, че то няма да наруши антимонополното законодателство в САЩ.

Представители на министерството на правосъдието са заявили, че са разочаровани от решението и обмислят други стъпки, за да попречат на сделката.

Time Warner, чиято централа е в Ню Йорк, е една от най-големите компании за новинарско съдържание и развлекателни програми. Създадена е през 1990 г. със сливането на Warner Communications и издателя Time Inc.

Основаната през 1983 г. AT&T пък е най-големият доставчик на локални и международни телефонни връзки в САЩ, както и един от най-големите американски кабелни оператори и интернет провайдъри. Клиентите на тексаската компания са над 150 млн. души.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ