Сър Ричард Брансън продава дял от Vіrgіn Gаlасtіс, за да спаси Virgin Atlantic

Сър Ричард Брансън продава дял от Vіrgіn Gаlасtіс, за да спаси Virgin Atlantic

Сър Ричард Брансън продава дял от Vіrgіn Gаlасtіс, за да спаси Virgin Atlantic

Британският милиардер сър Ричард Брансън продава дял в Virgin Galactic, за да събере 500 млн. долара, с които да подкрепи другите си бизнеси, включително авиопревозвача Virgin Atlantic, съобщи Би Би Си.

Брансън бе подложен на много критики, след като потърси държавна помощ за своята авиокомпания. Сега той е решен да продаде част от бизнеса си в космическия туризъм.

От Virgin Group обявиха, че ще използват финансовите постъпления, за да подкрепят бизнесите си за „отдих, почивка и пътуване“, които бяха тежко засегнати от пандемията от COVID-19.

Миналата седмица Virgin Atlantic заяви, че ще съкрати 3000 работни места и ще прекрати операциите си на летище "Гетуик" в Лондон.

През април Брансън, който притежава 51% от Virgin Atlantic, ипотекира частния си остров  Некер в Карибско море, за да осигури правителствен заем от Великобритания, за които се смята, че е в размер на около 500 млн. паунда.

Разговорите с правителството продължават, но Virgin Atlantic, която е частна компания, фокусира вниманието си върху дискусиите с инвеститорите. През уикенда стана ясно, че сред потенциалните инвеститори в компанията е Grеуbull Саріtаl, която бе подложена на строги критики след колапса на British Steel и Apollo Global Management

През март британският министър на финансите Руши Сунак призова авиокомпаниите и летищата да потърсят други форми на финансиране и заяви, че правителството ще са намеси само като „последна инстанци“, по време на кризата с коронавируса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ