Subway България опроверга слухове, че се изтегля от страната

Subway България опроверга слухове, че се изтегля от страната

Subway България опроверга слухове, че се изтегля от страната

Subway България опроверга появили се информации, че компанията напуска пазара у нас. Няма отнемане на лиценза на компанията, България е един от най-силните пазари за марката в Централна и Източна Европа, посочват в официално съобщение от Subway България. Веригата е в България от 2007 година и през годините се е превърнала в лидер на пазара при ресторантите за бързо хранене. Понастоящем брандът има 38 активно функциониращи ресторанта в цялата страна.

Всички заведения от веригата Subway са притежавани и управлявани от индивидуални франчайз собственици. Те могат да взимат различни бизнес решения, като това дали да продадат, преместят или затворят даден обект, се уточнява още в официалното съобщение. Ето какво още гласи то:

"Затварянето на един ресторант може да е в резултат на изтекли договори за наем, което е възможно да се случи предвид дългогодишното присъствие на веригата на българския пазар.

Скорошното затваряне на ресторант на Subway в гр.София на адрес ул. „Граф Игнатиев“ 43, е един такъв пример. Обектът работи в продължение на 10 години, но беше затворен, заради решение на франчайз собственика. Приключване на договор за наем бе причината за затварянето на обект от веригата в Мол София, собственост на друг франчайз партньор, който оперира още ресторанти от веригата Subway.

Всички останали заведения към днешна дата продължават да работят, с изключение на сезонните локации по курортите, които оперират само през активния туристически сезон -летен/зимен."

Слуховете за изтеглянето на веригата за здравословно хранене са свързани с името на обвинения за хакерската атака срещу НАП собственик на ТАД Груп, Иван Тодоров, който е и официален представител на марката за страната ни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ