Управителят на „Фикосота“ Красен Кюркчиев създава фонд „Помогни сега“ за борба с коронавируса

 Управителят на „Фикосота“ Красен Кюркчиев създава фонд „Помогни сега“ за борба с коронавируса

Управителят на „Фикосота“ Красен Кюркчиев създава фонд „Помогни сега“ за борба с коронавируса

Красен Кюркчиев, управител и собственик на компанията за бързооборотни стоки „Фикосота“ с 6 завода в гр. Шумен инициира кампанията „Помогни сега“ на територията на община Шумен. Заедно с брат си Жечко Кюркчиев, управител и собственик на друга голяма компания в региона „Теси”, даряват 100 000 лв за начало за финансиране на кампанията.

Призоваваме бизнеса да се присъедини към инициативата и да подкрепи местната власт в усилията ѝ за справяне с епидемията. Нуждата в момента е от бързи действия на регионално ниво. Възможността те да се финансират мигновено е в основата на качеството на работа на медицинските служби. Надявам се тази кампания да е добър пример и за други градове в страната“, споделя Кюркчиев

В рамките на инициативата при Стопанска камара Шумен е създаден фонд в полза на МБАЛ Шумен и останалите медицински обекти в област Шумен. Събраните средства ще се използват по преценка на Общинския кризисен щаб за превенция и защита на населението от разпространението на COVID-19 – за консумативи и материали, медицинско оборудване, защитни облекла, набиране на доброволци и др. Средствата ще бъдат изразходвани стриктно и при пълна прозрачност само по предназначение и след изрично разрешение на кризисния щаб, а публична отчетност на постъпленията и разходите ще бъде давана всяка седмица. 

„Фикосота“, „Теси“ и “Стопанска камара Шумен” са първите дарители по сметката на фонда.

Освен парична помощ, „Фикосота“ дари още и 20 000 бр. сапуни и други продукти за нуждите на социални заведения и други обществени институции на територията на община Шумен с цел по-добра превенция срещу разпространението на заразата.

 

Дарителската сметка на фонда „Помогни сега“ е:

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ