Vivacom купува още един местен оператор на телевизия и интернет

Vivacom купува още един местен оператор на телевизия и интернет

Vivacom продължава експанзията си у нас с придобиването на още един локален доставчик на интернет и тв услуги. 100% от капитала на „Телнет“ ООД ще стане собственост на телекома.

Операторът има присъствие в над 110 населени места в областите Велико Търново, Габрово и Русе и в своето официално изявление от Vivacom го описват като „един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона“.

Предстои регулаторните органи у нас да се произнесат по сделката и се очаква тя да бъде финализирана през 2022 година. Това ще позволи на Vivacom да предлага услугите си на повече потребители и е последната подобна стъпка към разширяване на обхвата на компанията у нас след придобиването ѝ от базираната в Нидерландия United Group.

По-рано през годината в поредица от сделки от Vivacom съобщиха за откупуване на още няколко локални оператори, включително Net1 и ComNetSofia в София, NetWorx, която оперира в няколко области в Северна България, както и кабелния оператор N3 от Пловдив.

Това е първият подобен ход, оповестен публично, след встъпването в длъжност на новия главен изпълнителен директор, Николай Андреев.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ