YouTube пуска музикална стрийминг услуга

YouTube пуска музикална стрийминг услуга

YouTube пуска музикална стрийминг услуга

Видео платформата Google YouTube ще пусне музикална стрийминг услуга идната седмица, съобщи Ройтерс.

YouTube ще се опита с помощта на популярния си видео бранд да навлезе на все по-големия пазар за платени музикални стрийминг услуги.

YouTube Music ще предлага както версия, чиито приходи ще бъдат от реклами  и от платена версия срещу 9,99 долара на месец. Услугата ще се конкурира директно с услугите на Spotify Technology SA, Pandora Media, Apple и Amazon.

YouTube Music ще бъде пусната на 22 май и ще включва персонализирана плейлиста, основаваща се на предишното ползване на YouTube от потребителя. Очаква се услугата да замени Google Play Music, вече съществуващия бранд за музикален стрийминг на компанията майка на Alphabet.

Все по-големият прием на платените стрийминг услуги помогна поколение почитатели на музиката да се отдръпне от безплатната или пиратска музика, а услугите предоставяни от Spotify и Apple music станаха най-големият единичен източник на приходи за музикалната индустрия.

Приходите от музикални стрийминг услуги изпревариха приходите от продажби на компактдискове и дигитално сваляне на музика за първи път през 2017 година, според Международната федерация на звукозаписната индустрия.

YouTube Music ще бъде пусната на 22 май в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея, а след това и в други страни.

YouTube ще промени и платената си версия YouTubeRed, за да включи YouTube Music, като абонаментът ще се вдигне с 2 долара до 11,99 долара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ