Те са! Финалистите в 10-то издание на конкурса "Мениджър на годината"

Те са! Финалистите в 10-то издание на конкурса Мениджър на годината

Десетте финалисти в десетото юбилейно издание на конкурса "Мениджър на годината", организиран от списание "Мениджър", бяха обявени на официална пресконференция днес в столичния ресторант Тhe View.

Те управляват едни от най-големите и авторитетни компании в страната и са извоювали с постиженията си място в българския и европейски бизнес елит.

В десетката на конкурса тази година влизат три дами: Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД, Елена Дречева изпълнителен директор на „Коника Минолта България“ и Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт“, „Белица Уайнъри“, „Кончерто Уайнъри“ и „Платинум Брандс“ .

Наред с тях, на финалната права в надпреварата за титлата „Мениджър на годината 2017" отиват още:  Ерик де Кандидо, управляващ директор на IMI България; Ивайло Славов, основател и изпълнителен директор на BULPROS; Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс Канада“ и изпълнителен директор за България; Красимир Николов , старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа във FOX Networks Group; Пламен Мирянов, собственик и председател на съвета на директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД; Пламен Цеков , съосновател и изпълнителен директор на „Скейл Фокус“ АД; Тим Курт, изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България“ АД.

Най-добрият мениджър на България за 2017 г. ще бъде обявен на знакова за страната ни дата - 10 ноември, на тържествена церемония в Софийската национална опера и балет, съобщи Максим Майер, редакционен директор на сп. „Мениджър", който преди товя обяви имената на финалистите. Победителят в конкурса ще бъде излъчен от десетимата финалисти, а името му ще стане известно на сцената на заключителната церемония, напомни той.

Максим Майер, редакционен директор на сп. „Мениджър" обявява имената на финалистите и датата на тържествената церемония, на която ще стане ясен носителят на титлата "Мениджър на годината 2017"

С 35% повече са участниците в конкурса "Мениджър на годината" в сравнение с миналата, съобщи Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантската компания Делойт България, провеждаща селекцията и оценката на кандидатите в три етапа, по безпристрастна методология, създадена специално за надпреварата. Нов елемент тази година е, че участниците трябва да покажат как приоритизират в няколко, отговарящи на съвременното развитие на бизнеса корпоративни управленски практики и практики при управление на човешките ресурси като: Организационно развитие; Управление на човешкия капитал; Развитие на продукти и услуги, иновации; Развитие на пазара; Оптимизация на процеси, внедряване на добри управленски практики и стандарти; Информационна и кибер-сигурност; Внедряване на нови технологии, внедряване на ERP, CRM, BI; Управление на инфраструктурата, работната среда, здравето и безопасността при работа; Устойчиво развитие, поясни Силвия Пенева.

Тя открои като тенденция увеличаването на броя на компаниите от високите и информационните технологии - тази година почти 20% от участниците са от тези сектори. Увеличава се и броят на компаниите от секторите автомобилна индустрия и технологии за нея и машиностроене. Тези две индустрии сумарно представляват тази година над 10% от участниците.

Тази година чужденците сред десетимата финалисти са двама. В Топ 10 отново има и своеобразен рекордьор – Цветелина Николова, която за трети път се класира сред финалистите.

Представяме ви (по азбучен ред) финалистите в 10-то издание на конкурса „Мениджър на годината" - най-престижното и единствено по рода си състезание за висши постижения в бизнес лидерството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ