10 нови „паяка“ плъзват по софийските улици

10 нови „паяка“ плъзват по софийските улици

10 нови „паяка“ плъзват по софийските улици

По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), които репатрират паркирани в нарушение автомобили до наказателните паркинги.

От вчера са пуснати 4 нови коли, а днес тръгват останалите 6, купени от ЦГМ, става ясно от думите на Румяна Милова от Управителния съвет на дружеството пред БГНЕС.

В града ще се движат общо 18 тежкотоварни „паяка“. От старите 14 остават 8, другите 6 ще бъдат бракувани, понеже непрекъснато се развалят и ремонтите са необосновани.

Към новите коли ще бъдат назначени и допълнителни екипи. „С тях ще може да санкционираме повече нарушители. Два от новите „паяка” ще могат да репатрират по-тежки автомобили, както и джипове“, каза Милова.

По думите й досега се работи само по сигнали. Отсега „паяците“ ще упражняват контрол в целия град.

Милова каза, че най-много нарушения наблюдават по велоалеята при болница „Токуда“, бул. „Джавахарлал Неру“ в „Люлин“, по бул. „Тодор Александров“ при 32-ро училище, по бул. „Симеоновско шосе“, в „Студентски град“ и на още няколко места в града.

От ЦГМ обещават отново съвсем скоро да решат проблема с паркирането на забранени места, каквито са паркове, градинки, велоалеи. Нарушителите си позволяват да спират на такива места, защото знаят, че дружеството разполага с малко репатриращи автомобили и в задръстванията трудно може да се придвижат до мястото, което от днес обаче се променя, твърди Милова.

Тя обяви още, че подготвят и нови санкции за шофьорите, които сами свалят скобите от колите. Всеки, който е счупил скобата, ще трябва да плати първоначалната глоба от 30 лв., но и за престой в зоната, дори в това време да не е бил там, както и 200 лв. за скобата.

Цената за зоната ще се плаща и за всеки следващ ден нарушение.

Това предвиждат промени в наредбата за движение в София, които предстои да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ