16 станаха жертвите на катастрофата край Своге

16 станаха жертвите на катастрофата край Своге

16 станаха жертвите на катастрофата край Своге

16 са вече загиналите при тежката катастрофа край Своге. Изказвам съболезнования на близките на пострадалите и загиналите при инцидента. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев на извънреден брифинг.

"13 са загинали на място, двама са починали в "Пирогов", а една жена в болницата в Своге. Преди да направи катастрофата, автобусът е бутнал три коли, а не четири както се говореше досега досега", съобщи Радев, цитиран от "24 часа".

Няма сериозно пострадали в бутнатите от автобуса коли, стана ясно от думите на министъра.

Той обясни, че след това автобусът се е блъснал в мантинелата, през която е преминал. Точно на това място не е имало дървета и е паднал в 20-метрова пропаст, посочи вътрешният министър.

В автобуса е имало 43 души - 42-ма пътници и шофьорът. Той е собственик на фирмата. Жив е, но е в болница в шок.

Имаме съмнения, че автобусът не е минал задължителната втора проверка, посочи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. Той е трябвало да мине през нея в началото на август. Това е задължително за всички автобуси, които са на повече над 10 години. Катастрофиралият автобус е регистриран през 2001 г.

Към момента Попов не може да каже дали в автобуса е имало колани. Имало е пролен дъжд, но какво е повлияло на катастрофата ще покаже експертизата, каза зам.-министърът на транспорта.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Валентин Йовев пък посочи, че маркировката е била изрядна, а пътят е бил в отлично състояние.                              

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ