90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи

90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи

90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи

Общо 90 000 души ще бъдат обучени за реакции при кризи в шест центъра, финансирани от ЕС, каза директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов на кръгла маса, посветена на Международния ден за намаляване на бедствията.

В тях ще работят около 700 преподаватели и ще се акцентира върху обучението на деца. Основна цел на мащабната програма е намаляването на риска от смъртност при бедствия. Това включва и по-силно сътрудничество с развиващите се страни, както и повишаване на достъпа на хората до информационните системи за ранно предупреждение. 

Предстои до всички институции да бъде разпространен план, изготвен от експертен съвет, в който по-ясно са разписани отговорностите им задачите им при бедствия.

В последните години сме свидетели на резултатите от климатичните промени и столична община акцентира върху превенцията при бедствия, отбеляза на свой ред столичният кмет Йорданка Фандъкова. Така например, всяка година се почистват по 50 километра речни корита и контролирано се изпускат общинските язовири, посочи тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ