Адвокатът на семейството, пострадало при катастрофата с Местан: Имаме притеснения, че може да повлияе на процеса

Адвокатът на семейството, пострадало при катастрофата с Местан: Имаме притеснения, че може да повлияе на процеса

Адвокатът на семейството, пострадало при катастрофата с Местан: Имаме притеснения, че може да повлияе на процеса

До няколко дни трябва да бъде прецизирано обвинението срещу Лютви Местан, защото има и други пострадали при катастрофата, освен загиналото 6-месечно дете. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV адвокатът на пострадалото семейство при инцидента – Николай Димитров.

„Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса”, заяви още адвокат Николай Димитров. Лютви Местан не е случаен човек, той е проводник на интересите на съседна държава в България, каза адвокат Димитров.

 Той обясни, че се проверява кой е направил обаждането до 112 след инцидента и дали е изпратен специален патрул, дали има обаждания до различни институции.

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният. Той твърди, че е бил в шок дълго време след катастрофата, но искаме и информация дали по неговия телефон са водени разговори през това време, за което твърди, че бил в шок", каза Димитров.

Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях и вина!

Адвокатът отбеляза, че експертизите ще докажат дали майката е била с колан и дали детето е било в столче.

По думите му скоростта на движение на двете коли ще я определи експертизата по делото, но за своите клиенти той посочи, че са се движили със скорост 90 км в час.

 „Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака „стоп”, той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп. Дори и да е спрял той не е следвало да продължи маневрата, тъй като негово задължение е едва когато се убеди, че няма други участници в движението, тогава той да излезе. Сблъсъкът е настъпил на пътя с предимство”, обясни още адвокат Димитров.

Задължението на участниците в движението при знак "Стоп" не се изчерпва само с натискане на педала, той трябва да се увери, че никой не се движи по пътя с предимство, за да премине, добави той. По думите му пострадалите са видели много ясно колата на Местан, но са предположили, че той ще изчака на знак "Стоп".

Не мога да кажа дали ситуацията е била подценена. Основната причина за инцидента е излизането от път с предимство и неспазването на знак "Стоп", заяви още адвокатът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги