Бивш зам.-кмет: Иванчева слагаше изрядни проекти „на трупчета“

Бивш зам.-кмет: Иванчева слагаше изрядни проекти „на трупчета“

Бивш зам.-кмет: Иванчева слагаше изрядни проекти „на трупчета“

"Десислава Иванчева имаше практика да слага досиета на трупчета, докато инвеститорите не дойдат да й се молят на колене. И строителното разрешение се даваше, чак след като се извършат определени услуги за общината - ремонт на детска площадка или градина, въпреки че клиентите са били напълно изрядни. Но не съм видял тя да взима нещо лично", заяви пред Нова тв Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на район "Младост".

"Проблемът е, че когато хванахме един инвеститор "по бели гащи" с явно закононарушение, именно тя беше тази, която изрично оттегли жалбата и подписа споразумение с инвеститора да не го закача повече и да не предявява повече претенции", разказа Вапцаров. Той поясни, че става дума за строеж на жилищна сграда при блок 70.

"Тя провеждаше много срещи с инвеститора на затворени врати. В един момент каза, че той я е заплашил, че ще я съди за превишаване на права. И каза: "Аз в затвора не искам да влизам. Оттегляме жалбата". Това беше голям удар за всички, които я подкрепяха", заяви бившият заместник-кмет, който е работил съвместно с Иванчева от ноември 2016-а до юни 2017-а. 

Той каза, че не е изненадан от обвиненията, но е изненадан от ареста.

"Арестът беше извършен с излишна показност, която ни връща назад към времената на Цветан Цветанов и ГЕРБ през 2009-а и 2010-а година", заяви Георги Кадиев, чиято партия "Нормална държава" в началото подкрепи Иванчева, а после се разграничи от нея.

"Склонен съм да мисля, че това не е постановка", заяви той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ