Борисов честити Съединението от Гърция

Борисов честити Съединението от Гърция

Борисов честити Съединението от Гърция

"Честит празник на Съединението и на тържеството на българската воля и дух!" Такъв поздрав отправи към всички премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. 

"Събития като днешното са най-яркото доказателство, че няма сила, която да спре българския народ, когато защитава национална кауза!",  написа още той и свърза празника с посещението си в Гърция, където подписа с гръцкия си колега Алексис Ципрас меморандум за разбирателство, а транспортните министри на двете страни подписаха меморандум за железопътната връзка „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“..

"Днес е един от най-обичаните празници в България – денят на Съединението. Със старта на проекта за железопътна връзка Солун-Русе продължаваме съединяването на транспортните и енергийните хъбове, развитието на бизнеса, на движението на хора и капитали. Гледаме на Председателството ни като Балканско, имаме реален шанс да покажем, че на Балканите има политически елит. Ще работим за един проспериращ регион.", коментира още Борисов на страницата си във Фейсбук.

Българската делегация, водена от него, пристигна снощи в Кавала, където гръцкият премиер даде официална вечеря. Борисов и гръцкия премиер обменили опит за справяне с мигрантския натиск по границата. Говорили и по икономически теми, обсъдили и газовия хъб." Още един вход за газ, означава повече конкуренция. А повече конкуренция, означава по-добри цени. Нашата цел е диверсификация на газовите потоци и доставки.", посочи Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ