Боян Петров тръгнал сам към върха още на 29 април

Боян Петров тръгнал сам към върха още на 29 април

Боян Петров тръгнал сам към върха още на 29 април

Боян Петров е започнал сам да катери върха Шиша Пангма сам на 29 април и оттогава е обявен за изчезнал. Това съобщиха във Фейсбук организаторите на експедицията "Калифа", в която участва и българинът. Останалите участници в експедицията, които са били с него, са се върнали заради лошо време, посочват още организаторите. "Нямаме нова иформация за Боян, ако получим новини, ще ви информираме на нашата „Фейсбук” страница”, допълват те. 

Междувременно според обновена информация във Фейсбук профила на лидера на "Зелените" Борислав Сандов телефонът на алпиниста е в някой от шерпите му и "явно някой от тях е направил обаждането вчера“. По-рано, Сандов съобщи пак във Фейсбук, че вчера е било регистрирано обаждане от сателитния телефон на Боян Петров до негов колега алпинист.

Възможно е българинът да се е върнал до някой от по-ниските лагери, а това, че е намерена палатката му не е притеснително, смята организаторът на експедицията му Деян Петков, цитиран от БНР.

"Той носи само една палатка, защото на първи и втори лагер има други палатки. Това е обичайна практика в алпинизма. Човек влиза в чужди палатки, когато са свободни. По принцип Боян е бърз и той предпочита да не се връща понякога до базов лагер. Друг път също се е случвало по седмица да го няма в базов лагер. По-рисково е някой да те бави, някой да се грижи за някой, образно казано. Той си има свое темпо. Досега Боян винаги е вземал добри решения. Надяваме се и този път да е така", каза още Петков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ