България

Политика

|

Общество

|

Бойко Борисов: Храната в детските градини може да стане безплатна

Бойко Борисов: Храната в детските градини може да стане безплатна

Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви при посещението си в ремонтираната детска градина в гр. Сливен, че се храната в детските градини може и да стане безплатна.

„Обмисляме да направим и безплатна храна за детските градини“, допълни още премиерът Борисов пред учителите в детското учебно заведение. От ръководството на детската градина коментираха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те изразиха задоволството си пред премиера от обновяването на сградата.

Същевременно премиерът попита министъра на образованието и науката Красимир Вълчев защо Сливен е областта с най-висок процент с рисковите групи деца, които отпадат от образователната система. 

Според Вълчев причините са много - заради високия дял на малцинства в населението, както и напускането на учители от системата. Красимир Вълчев увери, че се извършат усилени мерки, за да се преустанови този процес. „40 хил. деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класната стая. Като няма образование какъв да стане – или социално слаб или крадец - едно от двете“, допълни министър-председателят. 

„Пари за образование не трябва да се пестят“, заяви премиера Бойко Борисов, който посети и селскостопанска гимназия в Нова Загора.     

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ