България

Политика

|

Общество

|

„Булгаргаз”: Обект сме на безпрецедентна атака

„Булгаргаз”: Обект сме на безпрецедентна атака

„Булгаргаз” е обект на безпрецедентна и непочиваща на факти атака и дезинформационна кампания. Това се казва в позиция до медиите на  ръководството на компанията. Те определят обвиненията към дружеството като „напълно голословни и неотговарящи на истината“. 

От Булгаргаз посочват още, че „нападките срещу компанията са излезли извън пределите на нормалната обществена дискусия и преминават границата на некомпетентността до степен, в която създават съмнения за злонамереност и обслужване на икономически интереси, различни от тези на държавата, битовите потребители на природен газ и българската индустрия“.

По повод твърденията на министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Александър Николов, че Булгаргаз е изнасяла евтин газ за Румъния, от компанията обясняват, че първо се изпълняват заявките на българските потребители и едва след това, ако има останали количества, те се продават на борсата на анонимен сегмент. 

„Булгаргаз  не само няма, но и не може да изисква информация или да ограничава крайната дестинация на природен газ, тъй като това би нарушило основния принцип на европейското право за свободна търговия“, съобщават още от компанията. 

„С действията си в периода от 2015 г. досега, „Булгаргаз“ ЕАД доказа, че служи изцяло на обществото, работи в интерес на своя собственик - българската държава, както и изцяло в полза на своите клиенти – българската индустрия, топлофикационни дружества и газоразпределителни предприятия”, заявяват от компанията.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ