Делян Пеевски декларира доход от 21 млн. лв. за 2019 г.

Делян Пеевски декларира доход от 21 млн. лв. за 2019 г.

Делян Пеевски декларира доход от 21 млн. лв. за 2019 г.

Премиерът Бойко Борисов е декларирал доход в размер на 91,8 хил. лв. за миналата година, показват данни, публикувани на сайта на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Борисов също така има два банкови влога – за 190 хил. лв. и за 5332 лв. Не е придобивал имоти или фирмени дялове.

Президентът Румен Радев декларира по-висока сума – 135,8 хил. лв. доходи, както и депозит от 49 хил. лв. и 5190 лв. в пенсионни и инвестиционни фондове.

Най-голям доход за годината декларира депутатът от ДПС Делян Пеевски, който през 2019 г. е генерирал 21 млн. лв. От трудови правоотношения той има 62,9 хил. лв. и още 20,9 млн. лв. от дивиденти. В декларацията му са записани още под наем три офиса, два апартамента и къща с двор, както и 4 автомобила, предаде Дневник. Пеевски има 4 банкови депозита – за 9,1 млн. лв., за 118 хил. евро, 133 хил. долара и още един за 698 хил. долара. Освен това той има вземания за 11,4 млн. лв.

Най-висока заплата от всички държавни служители е имал бившият вече управител на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Той е получил 486 хил. лв. от трудови правоотношения, което прави месечна заплата от 40,5 хил. лв. Това е двойно повече от заплащането на управителя на БНБ Димитър Радев. Мавродиев беше освободен от поста през април, след като стана ясно, че банката, която трябва да подкрепя развитието на малкия и среден бизнес, е отпуснала 75 млн. лв. на компанията "С.Г. Груп". Фирмата почти е нямала дейност и е използвала финансирането, за да придобие портфейли лоши кредити от търговски банки. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги