Ден 49-ти на протести

Ден 49-ти на протести

Ден 49-ти на протести

Протестиращи се събраха днес за 49-ти пореден ден на демонстрация срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Демонстрантите донесоха на пл. "Независимост" свое "гражданско шкафче", на което поставиха часовник, отброил по думите им оставащото време на кабинета на Бойко Борисов. 
"Времето му изтича", каза от сцената на протеста Арман Бабикян. Върху шкафчето имаше бели листа и химикалки, на които хората да напишат мотивите си за оставка на кабинета.

Участниците преминаха на шествие между палатковите им лагери на пл. "Независимост" и "Орлов мост". Хората са категорични че оставката на правосъдния министър няма да промени нищо. 
"Тежка загуба за българския народ, непрежалима", иронизира Велислав Минеков от т.н. "отровно трио" и допълни: 
"Не знам обаче Кой ще е този куражлия, който да вземе неговото място, тъй като това е изключително обиден вече пост. Още повече, че това правителство си отива със сигурност и да пожелаеш подобна служба за два или три дни е унизително", предаде БНР.
В същото време около 30-ина граждани са събраха пред сградата на Румънското посолство към 21 ч. Демонстрацията им се проведе на тротоара. По този начин хората искаха да покажат, че гражданска позиция може да се отстоява и без затварянето за движение на кръстовищата. Проявата премина без напрежение. 
На другия сборен пункт - до пилоните пред НДК, се събираха подписи срещу извършените "престъпления срещу Републиката". Недоволните граждани негодуват срещу "нарушеното им право на свободно придвижване в града, опита за държавен преврат и насилствено превземане на властта, както и неспазването на обществения ред от участниците в антиправителствените протести".
Протестите тази вечер във Велико Тръново продължиха с изложба и рок концерт пред паметника „Майка България“. 
Десетки великотърновци се събраха, за да слушат беседата на политолога проф. Евгений Дайнов за приликите и разликите в протестите в България и Беларус в последните дни. Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов беше една от коментирани теми. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ