Дончо Барбалов поема поста на Евгени Крусев

Дончо Барбалов поема поста на Евгени Крусев

Дончо Барбалов поема поста на Евгени Крусев

Заместник-кметът Дончо Барбалов ще изпълнява задълженията на подалия оставка заместник-кмет Евгени Крусев. Това заяви на заседанието на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова днес, цитирана от БТА.

Барбалов ще има отговорност за продължаването на работата върху всички обекти в сектора "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Евгени Крусев депозира оставката си във вторник, след като прокуратурата го привлече като обвиняем за нарушение на Закона за обществените поръчки. В частност става дума за ремонта на емблематичната столична улица "Граф Игнатиев", предизвикал нестихващи критики за качеството на работата.

Сред избраните изпълнители се оказа и компанията "Джи Пи Груп", която пък сама се оттегли, след като премиерът Борисов нареди да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране след сигнал на ОЛАФ и започналите впоследствия разследвания у нас за финансови злоупотреби.

Името на Крусев бе намесено и в поръчаката за "Графа", след като се оказа, че фирмата-изпълнител е участвала в търга с даден вид материали за обезшумяване на трамвайните релси, но впоследствие ги е заменила с друг вид. Сигнал за това подаде компания-конкурент която отпаднала от търга, защото предложила материала, с който впоследствие се извършва обезшумяването на трамвайното трасе. Той е на по-ниска цена, но според експерти и активисти от неправителствени организации, не покрива напълно изискванията за неутрализиране на вибрациите от преминаването на трамваите и щадене на конструкцията на околните сгради от това въздействие.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ