Две най-вероятни версии за катастрофата на военния хеликоптер

Две най-вероятни версии за катастрофата на военния хеликоптер

Две най-вероятни версии за катастрофата на военния хеликоптер

Причините за катастрофата с хеликоптера Ми-17 в понеделник все още не са ясни, но най-вероятните версии за инцидента са две. Това стана ясно от думите на зам.-командир на ВВС и експерт по вертолетна авиация бригаден генерал Петьо Мирчев пред NOVA. 

Военният хеликоптер Ми-17 падна в района на авиобаза Крумово край Пловдив в понеделник при тренировъчен полет. Загинаха двамата пилоти, а бордовият инженер пострада сериозно.

"Назначена е комисия от Военна полиция и целта й е да се открият причините за инцидента. Двете най-вероятни версии са или технически проблем, свързан с опашния винт, или допусната грешка от страна на пилотите. Засега обаче всичко е в сферата на догадките", коментира бригаден генерал Мирчев.

По думите му никой не може да гарантира, че в даден момент няма да се случи нещо неочаквано. Това обаче не означава, че машината не е технически поддържана.

"Единствено комисията има достъп до черната кутия и все още нямаме данни от нея", каза зам.-командирът на ВВС. "Професията на пилота е рискова и всеки един от тях знае това", коментира още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ