България

Политика

|

Общество

|

Фандъкова: Няма да има компромис за никого. Глоби до 1 000 000 лв. за "Граф Игнатиев"

Фандъкова: Няма да има компромис за никого. Глоби до 1 000 000 лв. за "Граф Игнатиев"

Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение на никого. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ1 кметът на София Йорданка Фандъкова относно новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев". Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лева, категоричен е градоначалникът на столицата.

„Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора. Те могат да достигнат и до един милион”, заяви Фандъкова.

По думите й малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта за целия обект.

„Аз нямам право да си избирам фирмата така, както на мен ми харесва. Има процедури, обществени поръчки, осигурили сме максимална прозрачност. Нямам никакви притеснения да налагам санкции, фирмите знаят, че няма да има компромис”, подчерта кметицата.

„Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема”, отсече Фандъкова.

„Очевидно проектантът не е дал най-доброто решение за отводнителите на трамвайните релси, за да се получи това при малко по-високи температури. Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация”, допълни кметът на София.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ