Малина Крумова ще ръководи новата агенция за пътна безопасност

Малина Крумова ще ръководи новата агенция за пътна безопасност

Малина Крумова ще ръководи новата агенция за пътна безопасност

Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", съобщиха от Министерския съвет.

Малина Крумова е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството на 9 май 2017 г. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

През август миналата година кабинетът реши да се създаде нова структура, която да отговаря за пътната безопасност. Тя обединява всички служби в държавата и ще координира и контролира мерките по отношение на сигурността по републиканската пътна мрежа.

В новото звено влизат служби от МВР, Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура” и други ведомства, включително и Министерството на образованието.

Решението беше взето след тежката катастрофа с автобус край Своге в края на август, при която загинаха общо 20 човека. Заради нея оставки подадоха трима министри - регионалният, вътрешният и транспортният, припомня bTV.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ