Нинова вади на показ цените на едро на основните храни

Нинова вади на показ цените на едро на основните храни

Нинова вади на показ цените на едро на основните храни

Нов почин за борба със спекулата въвежда вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. От днес, на електронното табло пред сградата на икономическото министерство, в чийто ресор са Стокови борси и тържища ще бъдат обявявани цените на едро на стоки от първа необходимост.

„Правим това, за да бъдат информирани хората за реалните цени на пазара. Знаем, че има обективни обстоятелства за техния ръст, но внимателно следим да няма злоупотреби и изкуствено завишаване“, заяви министър Нинова на среща с ръководството на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

„Нека хората да бъдат информирани и да не допускаме спекула. За нас в момента най-важният проблем е този с цените. Държавата ще направи всичко необходимо да помогне на гражданите“, подчерта тя. „Ще разговаряме с кметове и областни управители, информационни табла да има и в други градове“, уточни Нинова.

На срещата бяха обсъдени възможностите за облекчаване на достъпа на земеделски производители до тържищата, както и скъсяване на веригата производител-потребител.

„Множеството посредници оскъпяват стоките и притискат производителите, като изкупуват на ниски цени. И тук държавата трябва да влезе в ролята си и да създаде ясни правила с грижа, както за земеделските стопани, така и за домакинствата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ