Предстои ремонт на "Кулата"

Предстои ремонт на Кулата

Престои основен ремонт на граничен пункт "Кулата". От Агенция "Митници" казаха, че вече е изготвен проектът за ремонта и текат съгласувателни процедури. Ремонтът обаче няма да е през летните месеци, за да не се затрудни трафикът, заяви в Сутрешния блок на БНТ Йосиф Адвокатов от Териториална дирекция "Югозападна". По думите му стойността на проекта е 3,3 милиона лв.

Граничен пункт "Кулата" е един от най-натоварените в страната по отношение на леките автомобили и на тежкотоварните камиони. Денонощно от там минават около 2 500 автомобила.

Излизайки от страната обаче, шофьорите от дълго време се сблъскват с окаяното състояние на граничната сграда, която е построена през 1997 година и от тогава до сега не е претърпявала основен ремонт.

"На този етап проектите за промяната на ГКПП "Кулата" са изготвени, в момента се съгласуват с всички служби, които работят на пункта. След като бъдат приети, ще се започне ремонтът, който все още няма точна начална дата. Няма да бъде през летните месеци, за да не се затруднява трафикът. Поетапно ще започне ремонтът на трасетата. Ще бъдат променени навесите, сервизните и работните помещения, осветлението, пътната настилка, тоалетните", коментира Йосиф Адвокатов, Териториална дирекция "Югозападна".

Ремонтът на граничния пункт няма да започне през летните месеци, но въпреки това допълнителни трасета ще бъдат отворени, за да не се затруднява движението.

Целта на проекта е да подобри както преминаването на пътниците по границата, така и условията за работа на всички служители там.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ