България

Политика

|

Общество

|

Проведе се ИТ конференцията PlovDev

Проведе се ИТ конференцията PlovDev

На 24 и 25 ноември се проведе PlovDev, конференцията, която се утвърди като любима в IT общността. Събитието, което традиционно се случва в града под тепетата - Пловдив, през 2021 година събра онлайн 409 експерти и IT специалисти. По думите на организатора Proxiad за успеха на PlovDev говорят и данните на платформата, където се проведе то - "Hopin", а именно средна гледаемост от 3 часа и 24 минути и факта, че е привлякло посетители от 11 държави.

Обсъдени бяха иновациите в света на технологиите, новостите в различните езици за програмиране, изпитани техники, полезни практики в ежедневието на програмистите и други. Сред тазгодишните теми бяха и подобряването на достъпността за хора с увреждания в различни уеб приложения и сайтове, прилагането на машинно обучение в компютърната графика и връзката между DevOps културата и баланса между работата и личния живот.

PlovDev е събитие, което традиционно се провежда с нестопанска цел - организаторите всяка година избират кауза, която да подкрепят. През 2021 година събраните средства ще бъдат дарени за кампанията „Скритите таланти на България“ на фондация „Плюшено мече“. Повече информация ще откриете на plovdev.com.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ