България

Политика

|

Общество

|

Радев няма да отиде на Шипка утре. От руското посолство поднесоха цветя днес

Радев няма да отиде на Шипка утре. От руското посолство поднесоха цветя днес

Служители на посолството на Русия у нас се качиха днес на връх Свети Никола и поднесоха цветя и венци пред Паметника на свободата по случай националния празник на страната ни, който отбелязваме утре.

Ведомството публикува кадри, от които става ясно, че сред присъстващите е била и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

Утре отбелязваме 144 години от Освобождението. Чествания ще има из цялата страна, включително и в София. В тях ще се включи и президентът Румен Радев, който за разлика от друг път тази година няма да произнесе традиционното си слово от Шипка. За сметка на това в честванията на върха ще се включи премиерът Кирил Петков, става ясно от пресцентъра на Министерски съвет.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в 11:00 ч., а вечерта ще присъстват и на тържествената заря-проверка на площад „Народно събрание“.

От Областната дирекция на МВР в Стара Загора съобщиха, че от 20:00 ч. на 2 март до 18:00 ч. на 3 март проходът „Шипка“ ще бъде затворен за движение, като в периода от 6:00 до 13:00 ч. утре ще се пропускат автомобили на желаещи да присъстват в тържествата в посока към върха.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ