Сакскобургготски с изявление по повод съдебното решение за "Врана"

Сакскобургготски с изявление по повод съдебното решение за Врана

Сакскобургготски с изявление по повод съдебното решение за "Врана"

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с обръщение по повод решението на Софийски градски съд на първа инстанция, според което дворецът "Врана" е собственост на държавата, а не негов. "Заслужавам ли да ме заставят да напусна Родината?", пита той.

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът “Врана” не е наша собственост", се казва в позицията на Симеон Сакскобургготски.

Той обяснява, че последните месеци е получил стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. "Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас.Това искрено трогна мен и Царицата!", пише още в позицията му.

Ето и пълния текст на изявлението:

Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът “Врана” не  е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ