Трима ранени и шестима задържани след протестите в София снощи

Трима ранени и шестима задържани след протестите в София снощи

Трима ранени и шестима задържани след протестите в София снощи

Трима души са били ранени, а шестима задържани след ескалацията на протестите в София снощи.

Дотук се е стигна, след като около 22:30 ч. група демонстранти започнаха да удрят вратите на бившия Партиен дом. Впоследствие две бомби бяха хвърлени към сградата.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че полицаите са предотвратили опит на протестиращи да влязат в сградата. По полицейските служители са били хвърляни кутии и пликове с червена боя, камъни и бутилки.

Двама полицейски служители са потърсили медицинска помощ. Много други, които са били на първа линия пред сградата, са получили по-леки наранявания. Има пострадал и млад протестиращ, който е транспортиран за преглед в болнично заведение.

От полицията са категорични, че сред мирните протестиращи е имало внедрени провокатори.

След щурма има счупени общо пет прозорци и червена боя по фасадата на бившия Партиен дом.

Задържани за безредиците са шест души, като продължава разпознаването и на други участници в инцидента.

[[{"fid":"357261","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1107,"width":1185,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

[[{"fid":"357262","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":896,"width":1200,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ