Временно спират движението по „Тракия“ заради тол системата

Временно спират движението по „Тракия“ заради тол системата

Временно спират движението по „Тракия“ заради тол системата

В събота от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки в участъка от пътен възел „Българово“ до пътен възел „Бургас – запад“ на автомагистрала „Тракия“ от км 350 до км 358, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта, ще се монтира рамка, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол).

По време на ограничението движението ще се пренасочва по обходен маршрут: от пътен възел „Българово“ при км 350 на АМ „Тракия“ по пътя през с. Българово, по път I-6 кв. „Ветрен“ – Бургас и обратно.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, призовават от АПИ.

Междувременно стана ясно, че отворено за движение е  платното за София от магистрала „Струма” край Благоевград. Отсечката беше затворена за няколко дни заради профилактика на фуга на моста. Заради очаквания интензивен трафик към Гърция през почивните дни, ще са отворени и двете платна от магистралата.

От  понеделник ще започне профилактика на лентата за "Кулата". През това време шофьорите ще използват главния път Е79 през Благоевград.  А от 7.30 тази сутрин до 19 тази вечер ще бъде ограничено движението при 133-тия километър на магистрала „Тракия“ в района на Войводиново. Причината са текущи ремонти. Движението по основното трасе няма да се спира.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ