42 нови случая на COVID-19 у нас за денонощие

42 нови случая на COVID-19 у нас за денонощие

42 нови случая на COVID-19 у нас за денонощие

42 нови случая на COVID-19 са установени у нас за последните 24 часа, с което броят им общо става 825. Това прави увеличение с 5,4 процента от вчера, съобщи ген. Мутафчийски  на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб. 21 от установените новозаразени са в болница. 

От установените за денонощието случаи 24 са жени, 18 са мъже. Има и две деца на 14 години от поставеното под карантина с. Паничерево. Болните деца общо са 29 в цялата страна.

Починалите общо са 40, като 3 от смъртните случаи са за последното денонощие - мъж на 64 години, които издъхна вчера в "Пирогов", две жени, едната от които е починала в болница в Сливен, а другата - също в "Пирогов". Всички те са имали придружаващи заболявания. Средната възраст на починалите е 64 години.

Няма нова област, в която да се е развила болестта.

646 са активните случаи.

Ръст се наблюдава и при заразата сред медици - 12 са новите случаи сред медицинския персонал. Именно увеличаването на заразените сред него е най-притеснителното по време на епидемията, обяви ген. Мутафчийски.

Излекуваните са с 19 повече от вчера и общо стават 141 - 87 мъже, 54 жени. Сред тях има и такива на амбулаторно лечение, а не само изписани от болници, поясни ген. Мутафчийски. Средната възраст на оздравелите е 48 години

В болници към момента са общо 227 души, от които 37 са в интензивни отделения.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ