Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

Основателят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира, че след три години може да възникне нова пандемия за човечеството.

Той разговаря в подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи, съобщи Бгнес. По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството.

"Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след двадесет години", каза Гейтс. Според него обаче съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано - след три години.

Независимо от това, както подчерта основателят на „Майкрософт“, следващият път човечеството ще бъде „по-подготвено“ за пандемия. Според него дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция.

„Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, заключи той.

По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно. Милиардерът свързва отслабването на инфекцията с увеличаване на производството на ваксини - след това, както отбелязва Гейтс, човечеството ще види "светлина в края на тунела".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ