Британски проучвания показват по-нисък риск от хоспитализация при Омикрон

Британски проучвания показват по-нисък риск от хоспитализация при Омикрон

Британски проучвания показват по-нисък риск от хоспитализация при Омикрон

Две проучвания в Обединеното кралство показват, че инфекциите с варианта Омикрон на коронавируса е по-слабо вероятно да пратят човек в болница, отколкото с варианта Делта, предаде Асошиейтед прес.

Тези предварителни проучвания - едното в Шотландия, другото в Англия - бяха приветствани от експертите, които обаче предупредиха, че по-голямата заразност на този вариант може в крайна сметка да доведе до повече тежки случаи.

Анализ на лондонския "Импириъл колидж" установи, че хората, заразени с варианта Омикрон, е около 20 процента по-малко вероятно да отидат в болница, отколкото тези, заразени с Делта варианта. Този анализ включва всички случаи на ковид, потвърдени в Англия през първата половина на декември, в които вариантът може да бъде идентифициран: 56 000 случая на Омикрон и 269 000 случая на Делта.

Отделно проучване от Шотландия, проведено от учени от Университета в Единбург и други експерти, стига до заключението, че рискът от хоспитализация е с две трети по-малък при Омикрон, отколкото при Делта, информира БТА.

Но това проучване посочи, че близо 24-те хиляди случая на Омикрон в Шотландия са предимно при хора на възраст от 20 до 39 години. Младите хора са много по-малко податливи към развиване на тежки симптоми.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ