Инфографика: Математиката зад социалното дистанциране

Инфографика: Математиката зад социалното дистанциране

Инфографика: Математиката зад социалното дистанциране

Докато изчакват разработката на ваксина за COVID-19, хората вече разполагат с един ефективен инструмент срещу заразата – социалното дистанциране.

На този етап редуцирането на физическите контакти е първото правило за ограничаването на разпространението на новия коронавирус, а неспазването му може да има много негативни последици. Тях обобщават от платформата Visual Capitalist в инфографика по калкулации на лабораторията „Сайнър“ към Калифорнийския университет в Сан Диего.

Изследователите са установили, че при неспазване на социална дистанция от два метра в рамките на 30 дена един човек може да зарази до 406 души, а при 75% ограничение на контактите за същия период броят пада до 2.5 души.

[[{"fid":"354368","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":3519,"width":1200,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Източник: Visual Capitalist

Това, което масово се препоръчва на гражданите, е да работят от вкъщи, ако това е възможно, да се поздравяват с помахване на ръка – без здрависвания или прегръдки, да избягват струпванията на хора и излизането, освен ако не е много наложително. Особено важен е фактът, че инкубационният период на COVID-19 е приблизително 5 дни – именно това може да подведе един пациент, че е напълно здрав и не е нужно да практикува социално дистанциране.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ