Конгресът отхвърли предложението на Тръмп за бързите тестове

Конгресът отхвърли предложението на Тръмп за бързите тестове

Конгресът отхвърли предложението на Тръмп за бързите тестове

Конгресът на САЩ отхвърли предложението на президента Доналд Тръмп за бързо тестване на депутатите за коронавирус, когато те се завърнат на работа през следващата седмица, съобщава Associated Press. Това стана ясно от съвместно изявление на лидерите на Сената и Камарата на представителите Мич Макконъл и Нанси Пелоси.

Двамата подчертаха, че COVID-19 тестовете трябва да бъдат насочени към работещите на първа линия за борба с коронавируса. Сенатът ще се събере отново в понеделник.

Въпреки че Камарата на представители първоначално беше готова да се върне на работа същия ден, впоследствие отложи този ход по съвет на лекаря на Капитолийския хълм.

Американският президент разкритикува отказа на двете камари на Конгреса да им бъдат предоставени бързи тестове за законодателите, заявявайки, че председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси ще използва този ход като "извинение да не се появи на работа".

"Няма причина да го отхвърлят освен политиката. Имаме много тестове. Може би имат нужда от нов доктор там. "Лудата" Нанси ще го използва като извинение да не се появи на работа!", написа Тръмп в профила си в Twitter.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ