Лондон въвежда каратина за пристигащи от 4 европейски страни

Лондон въвежда каратина за пристигащи от 4 европейски страни

Лондон въвежда каратина за пристигащи от 4 европейски страни

Обединеното кралство налага карантина за пътниците, идващи от Франция, Нидерландия, Малта и Монако заради увеличаване на случаите на зараза с коронавирус в тях, предадоха световните агенции.

Мярката влиза в сила в събота, в  3.00 ч. по Гринуич. Всеки, пристигащ в страната от някоя от тези четири държави, трябва да се самоизолира за 14 дни.

Официален Париж реагира незабавно като изрази съжаление за решението на Обединеното кралство, но и предупреди, че това ще доведе до реципрочна мярка от Франция, предадоха световните агенции.

В същото време британският премиер Борис Джонсън обяви от днес подновяване на рестартирането на икономиката в Англия, съобщи Ройтерс. Повечето бизнеси ще могат да подновят работа, но при стриктни правила. Ще започне и пробно пускане на зрители на спортни събития, ще се подновят и театралните и музикалните спектакли на закрито, но при спазване на правилата за социална дистанция.

Увеличават се глобите до 3200 паунда за онези, които неколкократно отказват да носят маска на места, на които трябва да го правят. Джонсън предупреди, че ще спре отново облекчаването на карантинните мерки, ако стане нужно.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ