Мястото на избухването на епидемията не винаги е източник на вируса

Мястото на избухването на епидемията не винаги е източник на вируса

Мястото на избухването на епидемията не винаги е източник на вируса

Мястото на избухването на епидемията не винаги е източника на вируса, съобщиха от Радио Китай.

В края на миналата година, когато всички страни докладваха за разпространението на грипния вирус, Китай първи информира СЗО за новия коронавирус.

В началото на февруари САЩ съобщиха за 19 милиона заразени от грип, като над 10 хиляди от тях починаха. Същевременно потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус в Китай бяха 17 205, а починалите 361. Когато Китай сподели опита си в справянето с епидемията, САЩ и част от европейските държави решиха, че това е "различен вид грип". Те обърнаха внимание само на ниската смъртност и ефективния контрол в Китай и пропуснаха усилията на китайското правителство и народ.

Когато САЩ загуби контрола над разпространението на COVID-19, американското правителство започна да твърди, че Китай е източникът на вируса.

Цел на разследването за произхода на новия коронавирус е да се установи по-ясно как се развива той и да се търсят по-ефективни начини за борбата с него. Научното разследване се превърна в политическа тема, с която американските политици влязоха в пререкания с Китай.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ