Осло спира социалния живот

Осло спира социалния живот

Осло спира социалния живот

Норвежката столица Осло затваря театри, кина, тренировъчни центрове и басейни, за да овладее разпространението на коронавируса, съобщи градската управа. Баровете и ресторантите повече няма да могат да сервират алкохол, предаде Ройтерс.
"Правим социално затваряне на Осло", заяви кметът Раймонд Йохансен на пресконференция."Числата са ясни. Броят на случаите на заразяване расте."
Новината беше съобщена ден след като министър-председателката Ерна Сулберг обяви нов кръг препоръки и ограничения; в това число на норвежците бе казано да избягват да пътуват в страната и да си стоят вкъщи колкото се може повече, пише БТА.
Случаите на Ковид-19 сред норвежкото население са над 105 на 100 000 жители. По този начин Норвегия се нарежда сред първите три държави в Европа с най-ниска заболеваемост, другите две са Финландия и Естония, показват данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Зад тези показатели на Норвегия обаче се крият регионални несъответствия и норвежките власти са притеснени от обстановката в Осло и Берген, втория по големина град. В Осло заболеваемостта е 192,5 на 100 000 жители, заяви местната власт. От всички изследвани за коронавируса хора 5,2 процента дават положителен резултат. "Всеки четвърти не знае как се е заразил", каза Роберт Стен, началник на здравните органи в града.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ