COVID-19

От днес Израел отваря границите си за ваксинирани срещу COVID-19 чужденци

От днес Израел отваря границите си за ваксинирани срещу COVID-19 чужденци

От днес Израел отваря границите си за ваксинирани срещу COVID-19 чужденци. Те трябва да разполагат със сертификат за ваксиниране преди не по-малко от 14 дни, но не повече от шест месеца, предава БНР. Израелските власти признават всички ваксини, одобрени от Световната здравна организация, както и руската "Спутник V".

Граждани на Европейския съюз вече имат право да влязат в Израел и ако представят свидетелство, че са преболедували ковид преди не повече от шест месеца.

Пътуващите до Израел трябва да попълнят онлайн заявление в 48-часовия период преди своя полет. То включва декларация за тяхното здравословно състояние, прилагане на сертификата за ваксинация и представяне на отрицателен Пи Си Ар тест за коронавирус, направен най-много 72 часа преди заминаването им.

След пристигане на летище "Бен Гурион", на чужденците ще се прави Пи Си Ар тест и те ще остават под карантина за 24 часа или докато дадат отрицателен резултат на такъв тест. Основният резултат от признаването от израелска страна на преболедуването или ваксинирането зад граница е предоставянето на възможност за съкратена карантина след влизане на израелска територия и получаването на зелен пропуск след изолацията, поясниха от израелското външно министерство, цитирано от ТАСС. Министерството обяви, че се отменя списъкът на държавите в "червената зона".

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ