Сачева: 132 000 ще запазят работата си заради мярката 60/40

Сачева: 132 000 ще запазят работата си заради мярката 60/40

Сачева: 132 000 ще запазят работата си заради мярката 60/40

91 783 е броят на безработните от началото на извънредното положение. Около 20 000 са постъпили на работа по време на извънредното положение. 132 000 ще запазят работата си благодарение на мярката 60:40. Това показва, че мярката има ефект. В последните две седмици има устойчиво намаляване на регистриращите се безработни. Създават се и възможности за работни места.

Това обобщи пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Тя нарече манипулация изтъкването на казина, спортни клубове и големи фирми като основни първи получатели на пари по 60:40, което всява недоверие в мярката.

„Списъците са на страницата на НОИ и могат да се видят, че по мярката кандидатстват и малки туроператори, музеи, и театри, и детски градини, сладкарници, и производители на минерална вода, и малка пералня, включително... Всеки правоимащ трябва да получи помощ. Не можем да прилагаме закона спрямо това дали дадена компания е приемлива или не... Мярката е в динамика и краткосрочна. Планираме да я удължим възможността за кандидатстване до края на 30 юни и е възможно да претърпи реконструкция и да е по-целенасочена към конкретни сектори, за които се очаква икономическото влияние да продължи“.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ