СЗО препоръча на Европа да следва опита на Китай в овладяването на коронавируса

Директорът на Световната здравна огранизация за Европа, Ханс Клуге проведе извънредна видео пресконференция съвместно с кризисни експерти и представители на 53-те държави от региона.

Той призова европейските страни да следват опита на Китай при овладяването на пандемията с коронавируса. „Опитът на Китай и някои страни доказа, че ако се извършат ефективно тестовете и се проследяват хората, които са имали близък контакт със заразени, предприемат се мерки за разширяване на социалната дистанция и за мобилизация на общността, може да се предотврати заразата и да се спасят човешки животи“, каза той и добави, че държавите трябва да „увеличат, удвоят, и дори утроят усилията си“ за справянето с COVID-19.

Клуге сподели още, че ежедневно провежда онлайн разговори с колегите си, отговарящи за останалите региони от света относно извънредната ситуация. „Европа демонстрира своята солидарност от самото начало, ние много разчитаме на останалите региони за подкрепата на нашия“, каза той.

„Италия сега е платформа на ноу-хау в Европа. Това, което правим в Италия, не е само за нея, но и за Европа и останалата част от света“, добави още тойу без да споделя подробности какъв точно план е задействан в най-засегнатата от заразата страна в Европа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ