Великобритания купила няколко милиона некачествени теста за Covid-19 от Китай

Великобритания купила няколко милиона некачествени теста за Covid-19 от Китай

Великобритания купила няколко милиона некачествени теста за Covid-19 от Китай

Обединеното кралство е закупило няколко милиона нискокачествени тестове за коронавирус от Китай, съобщава The Times, позовавайки се на думите на Джон Нютон, ръководител на отдела за тестване на Министерството на здравеопазването на Великобритания.

Според Нютон тестовете показват верен резултат само в случай на тежко болни пациенти, уточнява "Фокус".

„За съжаление, тестовете, които разгледахме досега, не показаха добри резултати. Виждаме много фалшиво-отрицателни, както и фалшиво-положителни резултати “, заяви професорът от университета в Оксфорд Джон Бел.

В същото време страната няма намерение да закупува нови партиди тестове, а да работи за подобряване на характеристиките на съществуващите. Независимо от това, в министерството са настроени „оптимистично”, очаквайки, че ситуацията с коронавирусните тестове ще се нормализира до няколко месеца.

Според Нютон, екипът от учени от Оксфорд, който е натоварен с оценката на тестовете за правителството, вече се е свързал с производителя на тестовете, за да започне работа за подобряването им. Учените смятат, че ще мине поне месец, преди поне един от тези тестове да може да бъде използван.

Според последните проучвания обаче само една трета от лекарите със симптоми на инфекция могат да преминат тест за коронавирус. Оказа се също, че всеки пети здравен работник във Великобритания няма достъп до лични предпазни средства, необходими за безопасното лечение на пациенти с коронавирус. В същото време много служители са принудени да останат на самоизолация, тъй като симптомите на инфекция се появиха при техните близки.

„Текущата стратегия на правителството за тестване, която би помогнала на доставчиците на здравни услуги в Англия да се върнат на работа възможно най-бързо, очевидно не работи“, казва Андрю Годард, председател на Кралската лекарска колегия, пред The Times.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ