Засякоха варианта "Делта плюс" в Кипър

Засякоха варианта Делта плюс в Кипър

Засякоха варианта "Делта плюс" в Кипър

Засякоха за първи път "Делта плюс" варианта на COVID-19 в Кипър. Той е установен в две от пробите за коронавирус, изследвани в кипърски лаборатории. Това съобщи "Сайпръс мейл", позовавайки се на изявление на министерството на здравеопазването.

Този вариант на коронавируса все още е на ранен етап на изследване, но наблюденията на международните експерти показват, че е около 10% по-заразен от оригиналния "Делта" вариант, отбелязва сайтът, цитиран от БТА. 

Оригиналният "Делта" вариант е бил установен при всичките 279 проби, взети през септември и октомври сред хора, позитивни на COVID-19. Измежду тях са и двете проби с подварианта "Делта плюс".

"Макар че характеристиките на мутацията "Делта плюс" показват, че тя повишава разпространението на вируса, засичането ѝ в Кипър на този етап не предизвиква сериозно влошаване на епидемиологичните и болнични индикатори", посочиха от министерството. Според изявлението целта е ранното идентифициране на новите варианти и предприемането на стъпки за ограничаване на разпространението им в обществото. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ