EП намали заплатата на Найджъл Фараж

EП намали заплатата на Найджъл Фараж

EП намали заплатата на Найджъл Фараж

Евроскептикът и един от основните идеолози на Брекзит, Найджъл Фараж, ще получава наполовина по-ниска заплата като евродепутат тази  година. Формално, причината е решение евроопарламентът да си върне  40 000 евро с удръжки от заплатата на Фараж, защото прецени, че той е получил тази сума неправомерно, предаде Франс прес.

Става дума за суми, с които е плащано на сътрудник на Фараж. Според Европейския парламент този сътрудник не е работел в рамките на европейската парламентарна дейност на депутата, уточнява БТА.

Парламентарен източник потвърди новината и уточни, че удръжката ще е около половината от нетното месечно възнаграждение на Фараж, което е около 6700 евро.

"Това е кампания на Европейския парламент за тормоз на подбрани евроскептични евродепутати, партии и групи", заяви говорител на парламентарната група на Фараж.

През февруари 2017 г. парламентарен източник съобщи, че след проверка е установено, че десетина британски евродепутати от евроскептичната партия ЮКИП (Партия за независимост на Обединеното кралство) трябва да върнат общо над 580 000 евро от заплати на техни сътрудници, които в действителност са работели не за Европейския парламент, а за националните дейности на партията, включително в кампанията в подкрепа на Брекзита.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ