ЧЕЗ отрече да е спряла преговорите за продажба

ЧЕЗ отрече да е спряла преговорите за продажба

ЧЕЗ отрече да е спряла преговорите за продажба

ЧЕЗ Груп официално опроверга думи на енергийния министър Теменужка Петкова от вчера, че е спряна процедурата за продажба на бизнеса на чешката компания у нас. 

Продажбата на активите на ЧЕЗ България не е спряна. Разглеждат се офертите на кандидатите и се водят разговори с фирмите, подали обвързващи оферти, заявил говорителят на ЧЕЗ Груп Роман Газдик, цитиран от в. "24 часа".

Вчера енергийният министър Теменужка Петкова обяви, че по неофициална информация чешката страна е спряла процедурата за продажбата на активите си у нас. Петкова уточни, че държавата следи внимателно процесите и ако се стигне до сделка, евентуалният купувач ще бъде проверен от съответните институции и регулаторни органи у нас, за да е ясно дали има потенциал да поеме такава отговорност - дейността и активите на енергоразпределителните дружества са част от  националната сигурност на страната.

По-рано стана ясно, че фирмите, които наддават за бизнеса на ЧЕЗ са пет, а офертите са между 120 и 250 млн. евро. Най-високата от тях била на ТЕЦ "Бобовдол", свързан с бизнесмена Христо Ковачки.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ