Сърбия подготвя нов договор с "Газпром"

Сърбия подготвя нов договор с Газпром

Сърбия подготвя нов договор с "Газпром"

Снабдяването с газ на Сърбия върви безпрепятствено, а предстоящият договор с "Газпром" ще бъде достатъчно добър, съобщи директорът на "Сърбиягаз" Душан Баятович, цитиран от агенция Танюг.

"Газпром" доставя договорените количества. Сега имаме повече от достатъчно количество газ, пълним газохранилището в Банатски двор. Няма проблеми", заяви той.

Баятович отказа да съобщи подробности за подготвяния нов договор с "Газпром" и добави, че обществото ще научи повече след 15 май. Той заяви, че Сърбия със сигурност ще сключи нов договор с "Газпром" и се надява той да бъде изгоден, макар да е трудно да остане същата цена, каквато Сърбия плаща сега.

Сърбия сега получава газ по Балкански поток, купува капацитети в Александруполис, изгражда интерконектора Димитровград-София и много скоро ще започне да финансира изграждането на интерконектор с Румъния, предава БТА.

"Ще изградим още едно газохранилище и когато можем да складираме два до 2,5 милиарда кубика в Сърбия, ще имаме и за снабдяване, и за резерви", каза той. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ